Vitaliteitsmodules SelfCare


De Vitaliteitsmodules SelfCare van Vitality-works zijn gericht om zorg voor jezelf als uitgangspunt te nemen voor een gezonde balans in jezelf en in je omgeving. De training is gericht op het inspireren van deelnemers om verantwoordelijkheid te nemen voor een gezonde, vitale en gelukkige leefstijl en leerstijl. Hierdoor zorg je echt voor jezelf en ook op een gezonde manier voor je omgeving. We leren hen hoe verbanden liggen tussen eigen overtuigingen, positieve of negatieve gedachten patronen, gedrag, relatiebeheer met jezelf en anderen en kiezen voor gezonde gewoonten. Door het bewust maken van eigen keuzes en het nemen van eigen verantwoordelijkheid, wordt men krachtiger, fitter en positiever. Dit heeft een groot effect op de kwaliteit en productiviteit die de medewerker binnen de organisatie levert.

De trainingen zijn helder, concreet en heel praktisch en tegelijkertijd gericht op diepgang. De opbouw richt zich op stapsgewijze transformatie van gedrag. We maken deelnemers bewust van hun mogelijkheden om uit de automatische pilot te stappen en gedachten en situaties anders te gaan bekijken. Ze zetten zichzelf een nieuwe positieve bril op, ze leren hoe zij hun brein kunnen 'herprogrammeren'.

De deelnemers gaan met hun doelen aan de slag. Er wordt gewerkt aan nieuwe gewoonten en gedragingen om meer balans te bereiken. Stresssituaties in het leven hebben altijd een grondslag in relaties, dus werken aan vitale communicatie is een must als het gaat om vitaal leiderschap. Door eerlijk, open, kwetsbaar te durven zijn naar jezelf en de ander geef je jezelf toestemming om te mogen leren en jezelf belangrijk te vinden. Door het ontwikkelen van vaardigheden om op een gelijkwaardig niveau met elkaar te communiceren wordt de samenwerking in de organisatie versterkt. Concrete kennis delen over wat voeding, bewegen, ontspannen en herstel doet met je cellen en organen op lange termijn, zet deelnemers in beweging op het vlak van gezonde gewoonten voor zichzelf.

De trainingen van Vitality-works onderscheiden zich doordat er ook gewerkt wordt op het vlak van belemmerende overtuigingen/gedachten. Deze liggen ten grondslag aan negatief en passief gedrag. In plaats van alleen te trainen op wat je anders moet doen in effectieve communicatie, gaan wij eerst samen kijken naar de oorzaken van deze conflicten in ons zelf en wat ons eigen aandeel hierin is. Door belemmeringen in onszelf om te zetten naar effectieve overtuigingen en gedragingen, leer je hoe je brein werkt en hoe je stapsgewijs je gedachten kunt veranderen door bewustwording en breintraining. Deze aanpak levert positieve resultaten op op korte en lange termijn.

De vitaliteitsmodules SelfCare worden samengesteld op basis van de vraag van de organisatie. Een module duurt 3,5 uur:

  • SelfCare 1- Focus houden: presteren en herstellen op het werk en in priv├ęsituaties, doelen stellen en tijd/energiemanagement.
  • SelfCare 2-Emotionele veerkracht: relatie met jezelf: breintraining, belemmerende/effectieve overtuigingen, gedrag transformeren, afspraken met jezelf nakomen, positieve en neutrale gedachten.
  • SelfCare 3- Mentale veerkracht: relatie met de ander: persoonlijkheidsstijlen, relatiemodel, vitale communicatie en afspraken maken.
  • SelfCare 4- Leefstijl: voeding, bewegen, ademhaling, slapen, ontspanning, toxiciteit, hoe verander je ongezonde gewoonten en wat is gezond?

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op!