Trainingen die het verschil maken


Samen een Vitale organisatie bouwen

Een vitale leider kijkt naar factoren die energie geven en die de ervaring van werkplezier, vitaliteit en werkgeluk bevorderen. Hiermee vermijd men voorkombare werkstress op de werkvloer. Dit is de kern van deze training voor leidinggevenden; bewust de bril van vitaal leiderschap opzetten.

SelfCare; Vitaliteitsmodules

In deze preventief gerichte modules leren deelnemers waarom zorg voor jezelf een belangrijke keuze is en vooral ook hoe ze bewust kunnen kiezen voor gedragsverandering gericht op een vitale en gelukkige leerstijl en leefstijl. Hierdoor wordt men bewuster, positiever en effectiever waardoor de kans op fysieke en psychische klachten afneemt.

Kennisuitbreiding voor grote groepen

Vitality-works organiseert diverse webinars en workshops op het gebied van vitaal leiderschap en leefstijlonderwerpen voor seminars, teambijeenkomsten, management teamsessies etc.

Bewust omgaan met je werkhouding 

Bewust blijven van het belang van een gezonde werkhouding en gezond bewegen tijdens het werk is belangrijk om fysieke klachten in de toekomst te voorkomen. Op een juiste manier tillen, duwen, trekken, zorg verlenen, schoonmaken etc. is van belang evenals het juist werken met hulpmiddelen en lang stil zitten in statische houdingen afwisselen met staan en lopen.
Be yourself, no matter what they say!

wat zeggen anderen over onze trainingen?


De coaching is gericht op zelf verantwoordelijkheid nemen in grenzen stellen en leren hoe zij hun eigen vitale leiderschap kunnen versterken.

Wij kopen sinds twee jaar Vitaliteitscoaching en training in voor onze medewerkers bij Vitality-works. Onze professionals hebben een hoge psychische belasting doordat de problematiek van onze cliënten complex is. Bij het begeleiden van onze doelgroep kunnen onze medewerkers ook geraakt worden in hun eigen mentale en emotionele balans. In deze situaties zetten wij direct vitaliteitscoaching in voor onze professionals zodat zij proactief aan de slag kunnen met leren om zelf de balans te herstellen. De coaching is gericht op zelf verantwoordelijkheid nemen in grenzen stellen en leren hoe zij hun eigen vitale leiderschap kunnen versterken. Daarnaast bieden we ook preventief voor groepen medewerkers vitaliteitstraining aan waarin zij leren hoe zij hun fysieke, mentale en emotionele veerkracht kunnen versterken. Deelnemers en teamleiders zijn erg tevreden over de coaching van Vera. Medewerkers worden gemotiveerd om met bewustwording en reflectie aan de slag te gaan doordat Vera confronterende vragen stelt waar je ook iets mee moet. Ze daagt deelnemers uit om anders te denken en zelf je eigen verantwoordelijkheid te nemen voor de dingen die jij anders wilt in het leven. Medewerkers zetten serieuze stappen in hun vitaal leiderschap.

profile-pic
Jennifer Douglas
Opleidingscoordinator GWCA, Leger des Heils

Ik kan nu veel effectiever en positiever confrontaties aangaan met teamleden en collega’s

Vera heeft mij en mijn team begeleid in de groei naar een vitaal team. Naast de individuele intakegesprekken en de training voor de teamleden op het gebied van emotionele, fysieke en mentale veerkracht heeft Vera mij begeleid in het anders leren coachen met vitaal leiderschap binnen mijn team. Ik heb veel inzicht gekregen in mijn eigen patronen en belemmerende overtuigingen die ten grondslag liggen aan gedrag dat niet effectief is voor mijzelf en mijn rol als leidinggevende ondermijnt. Ik ben bewust geworden hoe sommige gedragingen de vitaliteit van het team kan verminderen en ik ben hier de confrontatie mee aangegaan. Het heeft mij enorm geholpen in het versterken van mijn communicatie door mijn gedrag te veranderen in feitelijk en neutraal communiceren, met behoud van warmte en aandacht voor de ander. Ik kan hierdoor nu veel effectiever en positiever confrontaties aangaan met teamleden en collega’s, waardoor we beiden open blijven staan om samen te leren en verder te ontwikkelen. Daarnaast veel geleerd over persoonlijkheidstypen, communicatie maar ook hoe bespreek ik stressregulering, leefstijlonderwerpen en gedragsveranderingen met teamleden. Dank je wel Vera voor deze professionaliseringsslag voor mij als manager.

profile-pic
Geert Jan Loos
Teammanager, Cordaan

Vera is een prettige trainer!

Door de training Vitaliteit en werkplezier ga ik nu heel bewust om met keuzes maken: waar wil ik mijn tijd en energie aan besteden en wat kan wachten. Voorheen bleef ik langer anderen de schuld geven en in oordelen verzanden in een soort slachtofferschap, nu ga ik kijken wat ik nodig heb en neem ik mijn eigen verantwoordelijkheid om het op te lossen. Hierdoor ben ik minder afhankelijk van anderen. Ik werk ook anders, na iedere cliënt werk ik alle dingen af in een keer en dat geeft direct voldoening en ik werk efficiënter. Doordat ik rustig alles steeds afhandel, hou ik meer energie over. Voorheen liet ik me leiden door de druk van de route. Vera is een prettige trainer, ze houdt je tijdens de training actief met haar deskundigheid, doorvragen, humor en een goed tempo waarbij ik me ook veilig voelde om persoonlijke dingen te delen.

profile-pic
Leonie
Verzorgende IG