Over ons


Vitality-works is een initiatief dat ik, Vera, in 2017 ben gestart naar aanleiding van een interim opdracht. Tijdens deze opdracht werd het duidelijk dat de organisatorische veranderingen om een zelfsturend team te vormen een averechts effect had op het werkplezier van de medewerkers. Zij ervaarden veel druk en meer stress en dit vertaalde zich naar een hoog ziekte verzuim in bepaalde teams. 

In mijn analyse vroeg ik mezelf af wat de medewerkers nu werkelijk nodig hadden om weer met veel plezier en energie naar hun werk te komen.  Zo ontstond het idee om aan de slag te gaan met hun mindset, wat ik vertaalde naar een ontwikkelprogramma van vitaal leiderschap binnen teams. Ik ontwikkelde een trainingsprogramma op het vlak van emotionele, fysieke en mentale veerkracht. Medewerkers kregen bijvoorbeeld praktische tools om met het veranderen van hun mindset bewust aan de slag te gaan. Daarnaast ervaarde ze tijdens de training hoe zij van 'slachtoffergedrag' naar 'verantwoordelijk gedrag' kunnen stappen in hun werk en privé situatie. Door een andere bril op te zetten realiseerde de medewerkers wat voor positieve effecten ze met ander gedrag konden creëren. Door stil te staan bij mogelijkheden om meer ontspannen te werken, vaker herstelmomenten te kiezen en effecten van voeding, bewegen en slapen op je energiebalans, konden medewerkers aan de slag om ook op dit vlak andere keuzes te maken. 

Ik ervaarde, door het zien van de veranderingen in gedrag, enorm veel voldoening omdat ik hiermee echt iets kon betekenen voor de individuele medewerkers en de samenwerking in de teams. Op basis hiervan besloot ik om Vitality-works op te zetten waarin ik al mijn kennis en ervaring op het vlak van vitaal leiderschap vorm geef middels advies, coaching en training samen met een aantal collega's.

Vera Verhoeven (drs.)

Coach en trainer

Ik heb met een achtergrond van verpleegkunde en sociale wetenschappen meer dan 30 jaar ervaring binnen organisaties in allerlei functies. Hierbij heb ik mij gericht op arbeid en organisatiepsychologie, transitie-management en coaching en training op persoonlijk leiderschap, communicatie en vitaliteit vooral binnen de zorg en welzijnssector.

Mijn missie: iedereen inspireren en motiveren om te kiezen voor een bewust, eerlijk, positief, gezond en gelukkig leven, zowel in werk als prive. Door balans in emotionele, fysieke en mentale veerkracht in een gezond en positief lijf kunnen we met elkaar een grote bijdrage leveren aan onszelf, de ander en de wereld.

Persoonlijk ben ik altijd gefascineerd geweest door de mogelijkheid van mijn eigen lichaam en vooral mijn brein om zich steeds weer te herstellen na disbalans op lichamelijk en psychisch gebied. Op diverse manieren heb ik geleerd om deze balans positief te beïnvloeden en deze kennis en ingangen breng ik graag over op anderen. Deze passie heeft geleid tot een overtuigende visie in mij op het belang van vitaal leiderschap voor iedereen vanuit de invalshoek van energiemanagement.

Als inspirator, coach en trainer richt ik me op training van het brein op het vlak van energiemanagement vanuit de brede invalshoek van embodiment.

Luc den Otter (BSc)

Coach

Door op jonge leeftijd actief bezig te zijn met persoonlijke ontwikkeling ben ik overtuigd geraakt van de belangrijke meerwaarde die bewustzijn over gedrag heeft voor mensen. Mijn missie is dan ook om mannen, vrouwen, jongeren en sporters te ondersteunen bij het creëren van een groter bewustzijn over hun eigen gedrag. Met als uiteindelijk streven om positiever, doelgerichter en proactief gedrag te stimuleren.

Door bijna mijn hele jeugd te hebben gevoetbald in de jeugd van ADO den Haag heb ik al vroeg ondervonden wat het is om constant gedisciplineerd te blijven en hoe druk van buitenaf en die ik mezelf oplegde invloed kon hebben op mijn prestaties. Daarnaast ben ik als sociale wetenschapper afgestudeerd in de richting organisatiewetenschappen omdat ik gefascineerd ben in de communicatie en de dynamiek tussen collega’s. Deze interesses hebben geleid tot een duidelijke visie omtrent persoonlijk leiderschap.

Als gecertificeerd life coach richt ik mij vooral op de mentale processen die mensen belemmeren.  Door het bewustzijn te vergroten, eigen doelen te stellen en concrete acties uit te voeren uit je comfortzone groeit het persoonlijk leiderschap en je succes in het leven.

Anke Korf

Trainer

Ik geef als ergotherapeut de training gezonde werkhouding bij Vitality-works. Ik vind het heel waardevol om deelnemers bewust te maken van het belang van een gezonde werkhouding en voldoende bewegen.

In 2000 ben ik als ergotherapeut afgestudeerd aan de Hogeschool Limburg. Na mijn opleiding heb ik bij diverse organisaties aan de slag gegaan o.a. als technisch adviseur van hulpmiddelen, als ergotherapeut binnen zorg en als adviseur van de afdeling Wmo.

Op 1 januari 2020 ben ik mijn eigen bedrijf gestart met een aanbod van ergotherapie  en trainingen voor een gezonde werkhouding.