Snel weer in balans en aan de slag met de Vitaliteitscoach!


Vitaliteitscoaching bij Vitality-works is anders dan anders. Wij werken vanuit het concept embodiment en dit doen we door psychologische werkwijzen, coachtechnieken en leefstijlinterventies met elkaar te integreren in coachtrajecten.

Met de deelnemer kijken we kort terug naar de oorsprong van belemmerende overtuigingen, gedragingen en mindset. Vervolgens stappen we daarna door met coachtechnieken die gericht zijn op transformatie van gedachten en gedrag. Deelnemers gaan aan de slag met het bewust worden van hun huidige gedrag dat hen uit balans haalt en niet het beoogde resultaat oplevert in hun leven. Effectieve overtuigingen, eigen visie op wie je wilt zijn en welke resultaten je wilt bereiken zijn belangrijke pijlers voor gewenste groei in het traject.

Leefstijlvraagstukken en gezondheidsproblematiek worden in de intake geanalyseerd en meegenomen in het traject. Indien van toepassing en gewenst krijgen deelnemers persoonlijke adviezen en doorverwijzingen voor specifieke gezondheidsproblemen gericht op leefstijlinterventies. Adviezen kunnen liggen op voeding, bewegen, ademhaling etc. 

Deze aanpak is zowel gericht op preventie, persoonlijke ontwikkeling als op herstel bij ziekte en succesvol bij alle gezondheidsklachten, burn-out verschijnselen of specifieke klachten van mentale of emotionele aard. 

Wij kijken holistisch naar mensen; als je niet meer kunt werken door lichamelijke of psychische beperkingen is er een disbalans. Deze disbalans heeft een oorzaak en heeft ook diverse negatieve effecten; kortom een diagnose staat in onze ogen nooit op zichzelf. Door onze vitaliteitscoaching wordt de deelnemer breder bewust van zijn disbalans en gaat hij/zij op onderzoek uit op de drie gebieden van embodiment.

Door zo snel mogelijk, ook bij de eerste signalen, vitaliteitscoaching in te zetten van Vitality-works wordt direct het herstellend vermogen van de gehele mens bevorderd. Door bewustwording en verbanden te leggen gaan deelnemers hun eigen aandeel zien in de oorzaak maar ook in welke stappen zij kunnen gaan zetten om de balans te herstellen. Hierdoor zal de deelnemer eerder op de werkvloer aanwezig zijn en wordt de verzuimduur beperkt. Een investering die je dus snel terug verdient. Kort samengevat, Vitaliteitscoaching versnelt het herstelproces en het zelfvertrouwen.

Kortom; Vitaliteitscoaching gaat over persoonlijke vraagstukken op het gebied van stressklachten, burnout klachten, omgaan met chronische ziekten, grenzen stellen, lichaamsgewicht, slapen, lichamelijke klachten, hormoonklachten etc. De medewerker wordt gestimuleerd om te onderzoeken wat de oorzaak is van de disbalans op fysiek, emotioneel of mentaal niveau en gaat concreet aan de slag met het herstellen van deze balans. 

Een vitaliteitscoachtraject start met een intakegesprek en wordt gemiddeld genomen vervolgd met 4 tot 6 gesprekken. Een gesprek duurt max 75 minuten. Voor een trajectaanvraag of meer informatie kun je contact met ons opnemen.