Snel weer in balans met de Vitaliteitscoach!


Vitaliteitscoaching bij Vitality-works is anders dan anders. Wij werken vanuit het concept vitaal leiderschap op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Dit doen we door psychologische werkwijzen, transformationele coachtechnieken en leefstijlinterventies met elkaar te integreren in Vitaliteitscoaching.

Veel (ziekte)verzuim van medewerkers is gerelateerd aan stressreacties in het lichaam. Door medewerkers met behulp van vitaliteitscoaching weer in contact te brengen met hun fysieke, emotionele en mentale veerkracht leren zij, op al deze vlakken, hun stressreacties in balans te
brengen. Door deze integrale aanpak herstellen zij veel sneller en zijn bewuster in gedrag dan voor de coaching.


In any given moment we have two options,  

to step forward into growth or

 to stap back in to safety


Waarom werkt Vitaliteitscoaching op deze wijze zo effectief? Gewoon omdat men de oorzaak leert kennen, eerlijk en open leert reflecteren op wat wel en niet werkt van zichzelf. En hierdoor bewust te worden van mogelijkheden om andere keuzes te maken; zelf-empowerment. Deze zelfkennis geeft macht over jezelf = vitaal leiderschap. Een vitaliteitstraject geeft energie, confronteert, is actie gericht en werkt op korte en lange termijn.

Met de deelnemer kijken we kort terug naar de oorsprong van belemmerende overtuigingen, gedragingen en mindset. Vervolgens stappen we door met coachtechnieken die gericht zijn op transformatie van gedachten en gedrag. Deelnemers gaan aan de slag met het bewust worden van hun huidige gedrag dat hen uit balans haalt en niet het beoogde resultaat oplevert in hun leven. Effectieve overtuigingen, eigen visie op wie zij willen zijn en welke resultaten ze willen bereiken zijn belangrijke pijlers voor gewenste groei in het traject.

Een vitaliteitscoachtraject start met een intakegesprek en wordt gemiddeld genomen vervolgd met 5 gesprekken. Een gesprek duurt 75 minuten. Leefstijlvraagstukken en gezondheidsproblematiek worden in de intake geanalyseerd en meegenomen in het traject. Indien van toepassing en gewenst krijgen deelnemers persoonlijke adviezen en doorverwijzingen voor specifieke gezondheidsproblemen gericht op leefstijlinterventies. Adviezen kunnen liggen op voeding, bewegen, ademhaling etc.

Voor een trajectaanvraag of meer informatie kun je natuurlijk contact met ons opnemen.