Coachprogramma's


Verhoog vitaal leiderschap

Vitaliteitscoaching zet je in bij verzuim en gaat om persoonlijke vraagstukken van medewerkers op het gebied van stressklachten, burnout klachten, omgaan met acute of chronische ziekten, grenzen stellen, lichaamsgewicht, slapen, lichamelijke klachten, etc.

Versterk vitaliteitsthema's 

Er zijn 3 preventief gerichte individuele programma’s van 8 tot 12 weken: mentaal sterk, fysiek sterk en emotioneel sterk. De programma's zijn een combinatie van een aantal coachgesprekken, wekelijkse opdrachten met videotraining en een werkboekje specifiek gericht op het thema. Men werkt in een leeromgeving.

Coach de coach

Een ondersteuningsprogramma waardoor de expertise ‘vitaal werken’ in het team zelf ontwikkeld wordt, met behulp van thema's met voorbereidingsvideo's en een trainershandleiding. Er zijn per thema twee bijeenkomsten van een uur: stressreductie, gezond werken, vitale communicatie en samen leren. De vitaliteitscoach coacht op afstand de manager, coach of teamlid die de bijeenkomsten begeleidt.

Groei met elkaar

Een team groeit onder begeleiding van een teamcoach zodat vitaal samenwerken binnen het team vorm kan krijgen. Vitale communicatie en het gedrag van teamleden is hier de basis van. Het legt de focus op het ‘teamsysteem’ als geheel en de stappen die met elkaar genomen kunnen worden om vitaler te werken met elkaar.

Executive coaching

Executive coaching is exclusief voor directeuren, managers, leidinggevenden en zelfstandig ondernemers. Het leiden van een team, organisatie of onderneming is bij voorbaat een functie waar veel verantwoordelijkheid op rust.
If everyone is moving forward together,

 then succes is taking care of itself'

Henry Ford

wat zeggen anderen over onze coaching?


Er is een deur voor mij opengegaan en ik voel mij ook een ander mens

Zowel op mijn werk als in mijn persoonlijke leven ervaarde ik moeilijkheden in het aangaan van relaties en mezelf durven zijn in die relaties. Door Vera’s openheid, warmte en de vragen die zij stelde kwam ik tot belangrijke inzichten van mezelf. Ik vond het moeilijk om geconfronteerd te worden met negatieve patronen en gedragingen van mezelf. Elke sessie weer gaf Vera mij het gevoel dat die er mochten zijn en belangrijker nog: dat ik er mocht zijn. Door haar kennis en gerichte vragen ben ik zoveel meer te weten gekomen over mezelf. Er zijn ook wel momenten geweest dat ik het traject lastig vond. Ik was er veel mee bezig in mijn hoofd en was me ineens bewust van al mijn gedrag. Vera heeft mij laten inzien dat er mogelijkheden zijn om vitaler te zijn en sterker in mijn schoenen te staan op zowel mijn werk als in mijn persoonlijke leven. Door haar gerichte coaching en opdrachten kon ik in de praktijk ook daadwerkelijk oefenen met het nieuwe gedrag. Er is een deur voor mij opengegaan en ik voel mij ook een ander mens.

profile-pic
Charissa
Begeleider, Leger des Heils

Ik ga weer met plezier naar mijn werk!

In de vijf gesprekken heeft Vera mij meerdere keren een spiegel voorgehouden, met vaak zelf ingebrachte voorbeelden (huiswerk) waar ik tegenaan liep. Soms was dit enorm confronterend maar ik heb er heel veel van geleerd. Ik heb afspraken met mezelf gemaakt en ik ben ontspanning gaan zoeken. Wat het me opgeleverd heeft is dat ik veel lekkerder in mijn vel zit, veel minder lichamelijke stress klachten heb en ik ga weer met plezier naar mijn werk. Ik focus op mezelf zonder me hier schuldig over te voelen en ik kan beter prioriteiten stellen. Alle tips en adviezen die ik gekregen heb gebruik ik nog steeds in mijn werk, maar ook privé.

profile-pic
Roswitha
kwaliteitsverpleegkundige

Vera laat me volledig in mijn waarde!

Ik was mezelf behoorlijk voorbij gelopen, gaf geen grenzen aan, nam geen moment rust, stond 24/7 ´aan´ en wist niet wat ik nou eigenlijk echt wilde. Vera wist door gerichte vraagstelling tot de kern van mijn belemmeringen, valkuilen en onzekerheden door te dringen. Vera geeft ruimte en tools om vastgeroeste patronen en automatische negatieve gedachten te doorbreken en om te buigen. Ze kan heel goed aanvoelen wat je op dat moment nodig hebt en heeft een hele open houding. Heel knap vind ik dat ze daarbij op geen enkele manier ‘stuurt’ en mij volledig in mijn waarde laat. Ze heeft mij geholpen mezelf te ontdekken, waardoor ik bewuster en zelfverzekerder kan functioneren in mijn functie en in het leven.

profile-pic
Astrid
planner in de zorg