Coachprogramma's


Verhoog vitaal leiderschap

Vitaliteitscoaching zet je in bij verzuim en gaat om persoonlijke vraagstukken van medewerkers op het gebied van stressklachten, burnout klachten, omgaan met acute of chronische ziekten, grenzen stellen, lichaamsgewicht, slapen, lichamelijke klachten, etc.

Versterk vitaliteitsthema's 

Er zijn 3 preventief gerichte individuele programma’s van 8 tot 12 weken: mentaal sterk, fysiek sterk en emotioneel sterk. De programma's zijn een combinatie van een aantal coachgesprekken, wekelijkse opdrachten met videotraining en een werkboekje specifiek gericht op het thema. Men werkt in een leeromgeving.

Coach de coach

Een ondersteuningsprogramma waardoor de expertise ‘vitaal werken’ in het team zelf ontwikkeld wordt, met behulp van thema's met voorbereidingsvideo's en een trainershandleiding. Er zijn per thema twee bijeenkomsten van een uur: stressreductie, gezond werken, vitale communicatie en samen leren. De vitaliteitscoach coacht op afstand de manager, coach of teamlid die de bijeenkomsten begeleidt.

Groei met elkaar

Een team groeit onder begeleiding van een teamcoach zodra vitaal samenwerken binnen het team vorm kan krijgen. Vitale communicatie en het gedrag van teamleden is hier de basis van. Het legt de focus op het ‘teamsysteem’ als geheel en de stappen die met elkaar genomen kunnen worden om vitaler te werken met elkaar.

Executive coaching

Executive coaching is exclusief voor directeuren, managers, leidinggevenden en zelfstandige ondernemers. Het leiden van een team, organisatie of onderneming is bij voorbaat een functie waar veel verantwoordelijkheid op rust.
If everyone is moving forward together,

 then succes is taking care of itself'

Henry Ford

wat zeggen anderen over onze coaching?


Ik ga weer met plezier naar mijn werk!

In de vijf gesprekken heeft Vera mij meerdere keren een spiegel voorgehouden, met vaak zelf ingebrachte voorbeelden (huiswerk) waar ik tegenaan liep. Soms was dit enorm confronterend maar ik heb er heel veel van geleerd. Ik heb afspraken met mezelf gemaakt en ik ben ontspanning gaan zoeken. Wat het me opgeleverd heeft is dat ik veel lekkerder in mijn vel zit, veel minder lichamelijke stress klachten heb en ik ga weer met plezier naar mijn werk. Ik focus op mezelf zonder me hier schuldig over te voelen en ik kan beter prioriteiten stellen. Alle tips en adviezen die ik gekregen heb gebruik ik nog steeds in mijn werk, maar ook privé.

profile-pic
Roswitha
kwaliteitsverpleegkundige

Door het coachingstraject ben ik mij veel meer bewust van wie ik ben, hoe ik handel en vooral wie ik wil zijn, voor mezelf en voor anderen

Ik kwam er bij de eerste afspraken achter dat de werkwijze en visie van Vera aansluit bij die van mij en ik op deze manier geraakt en uitgedaagd werd om met mijzelf aan de slag te gaan. Vera heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in meerdere aspecten op persoonlijke vlakken. Ik voelde mij altijd veilig en op mijn gemak om mijn verhaal te doen. Dit kwam door de open houding en de neutrale sfeer. Wat ik erg positief vond was dat Vera mij goed kon confronteren met mijn eigen gedrag, gevoelens en emoties. Door dit in kaart te brengen heb ik meer inzicht gekregen en heb ik veel over mijzelf geleerd. Ik liep in het dagelijks leven tegen meerdere obstakels aan en tijdens de gesprekken heb ik handvaten toegereikt gekregen om hier anders mee om te gaan.Door bijvoorbeeld doelen te stellen, mijzelf complimenten te geven en aan het eind van de dag te reflecteren leef ik meer in het hier en nu en ben ik niet steeds bezig in de toekomst. Maar ook door meer zelfliefde te creëren en na te denken over de toekomst wat ik voor mijzelf wil en hoe ik deze voor mij zie. Door het coachingstraject ben ik mij veel meer bewust van wie ik ben, hoe ik handel en vooral wie ik wil zijn, voor mezelf en voor anderen. Ik heb meer visie en balans gekregen en kan beter relativeren. De gesprekken hebben mij meer rust gegeven en ik kan alles wat ik heb geleerd toepassen in het dagelijks leven. Zowel privé als op werk. Dit zorgt ervoor dat ik mijzelf kan blijven ontwikkelen en verder kan werken aan mijn doelen.

profile-pic
Rianne
Groepsbegeleider, Leger des Heils

De coaching is gericht op zelf verantwoordelijkheid nemen in grenzen stellen en leren hoe zij hun eigen vitale leiderschap kunnen versterken.

Wij kopen sinds twee jaar Vitaliteitscoaching en training in voor onze medewerkers bij Vitality-works. Onze professionals hebben een hoge psychische belasting doordat de problematiek van onze cliënten complex is. Bij het begeleiden van onze doelgroep kunnen onze medewerkers ook geraakt worden in hun eigen mentale en emotionele balans. In deze situaties zetten wij direct vitaliteitscoaching in voor onze professionals zodat zij proactief aan de slag kunnen met leren om zelf de balans te herstellen. De coaching is gericht op zelf verantwoordelijkheid nemen in grenzen stellen en leren hoe zij hun eigen vitale leiderschap kunnen versterken. Daarnaast bieden we ook preventief voor groepen medewerkers vitaliteitstraining aan waarin zij leren hoe zij hun fysieke, mentale en emotionele veerkracht kunnen versterken. Deelnemers en teamleiders zijn erg tevreden over de coaching van Vera. Medewerkers worden gemotiveerd om met bewustwording en reflectie aan de slag te gaan doordat Vera confronterende vragen stelt waar je ook iets mee moet. Ze daagt deelnemers uit om anders te denken en zelf je eigen verantwoordelijkheid te nemen voor de dingen die jij anders wilt in het leven. Medewerkers zetten serieuze stappen in hun vitaal leiderschap.

profile-pic
Jennifer Douglas
Opleidingscoordinator GWCA, Leger des Heils