Coachprogramma's


Verhoog vitaal leiderschap

Vitaliteitscoaching zet je in bij verzuim en gaat om persoonlijke vraagstukken van medewerkers op het gebied van stressklachten, burnout klachten, omgaan met acute of chronische ziekten, grenzen stellen, lichaamsgewicht, slapen, lichamelijke klachten, etc.

Versterk vitaliteitsthema's 

Er zijn 3 preventief gerichte individuele programma’s van 8 tot 12 weken: mentaal sterk, fysiek sterk en emotioneel sterk. De programma's zijn een combinatie van een aantal coachgesprekken, wekelijkse opdrachten met videotraining en een werkboekje specifiek gericht op het thema. Men werkt in een leeromgeving.

Coach de coach

Een ondersteuningsprogramma waardoor de expertise ‘vitaal werken’ in het team zelf ontwikkeld wordt, met behulp van thema's met voorbereidingsvideo's en een trainershandleiding. Er zijn per thema twee bijeenkomsten van een uur: stressreductie, gezond werken, vitale communicatie en samen leren. De vitaliteitscoach coacht op afstand de manager, coach of teamlid die de bijeenkomsten begeleidt.

Groei met elkaar

Een team groeit onder begeleiding van een teamcoach zodat vitaal samenwerken binnen het team vorm kan krijgen. Vitale communicatie en het gedrag van teamleden is hier de basis van. Het legt de focus op het ‘teamsysteem’ als geheel en de stappen die met elkaar genomen kunnen worden om vitaler te werken met elkaar.

Executive coaching

Executive coaching is exclusief voor directeuren, managers, leidinggevenden en zelfstandig ondernemers. Het leiden van een team, organisatie of onderneming is bij voorbaat een functie waar veel verantwoordelijkheid op rust.
If everyone is moving forward together,

 then succes is taking care of itself'

Henry Ford

wat zeggen anderen over onze coaching?


Door het coachingstraject ben ik mij veel meer bewust van wie ik ben, hoe ik handel en vooral wie ik wil zijn, voor mezelf en voor anderen

Ik kwam er bij de eerste afspraken achter dat de werkwijze en visie van Vera aansluit bij die van mij en ik op deze manier geraakt en uitgedaagd werd om met mijzelf aan de slag te gaan. Vera heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in meerdere aspecten op persoonlijke vlakken. Ik voelde mij altijd veilig en op mijn gemak om mijn verhaal te doen. Dit kwam door de open houding en de neutrale sfeer. Wat ik erg positief vond was dat Vera mij goed kon confronteren met mijn eigen gedrag, gevoelens en emoties. Door dit in kaart te brengen heb ik meer inzicht gekregen en heb ik veel over mijzelf geleerd. Ik liep in het dagelijks leven tegen meerdere obstakels aan en tijdens de gesprekken heb ik handvaten toegereikt gekregen om hier anders mee om te gaan.Door bijvoorbeeld doelen te stellen, mijzelf complimenten te geven en aan het eind van de dag te reflecteren leef ik meer in het hier en nu en ben ik niet steeds bezig in de toekomst. Maar ook door meer zelfliefde te creëren en na te denken over de toekomst wat ik voor mijzelf wil en hoe ik deze voor mij zie. Door het coachingstraject ben ik mij veel meer bewust van wie ik ben, hoe ik handel en vooral wie ik wil zijn, voor mezelf en voor anderen. Ik heb meer visie en balans gekregen en kan beter relativeren. De gesprekken hebben mij meer rust gegeven en ik kan alles wat ik heb geleerd toepassen in het dagelijks leven. Zowel privé als op werk. Dit zorgt ervoor dat ik mijzelf kan blijven ontwikkelen en verder kan werken aan mijn doelen.

profile-pic
Rianne
Groepsbegeleider, Leger des Heils

Vera laat me volledig in mijn waarde!

Ik was mezelf behoorlijk voorbij gelopen, gaf geen grenzen aan, nam geen moment rust, stond 24/7 ´aan´ en wist niet wat ik nou eigenlijk echt wilde. Vera wist door gerichte vraagstelling tot de kern van mijn belemmeringen, valkuilen en onzekerheden door te dringen. Vera geeft ruimte en tools om vastgeroeste patronen en automatische negatieve gedachten te doorbreken en om te buigen. Ze kan heel goed aanvoelen wat je op dat moment nodig hebt en heeft een hele open houding. Heel knap vind ik dat ze daarbij op geen enkele manier ‘stuurt’ en mij volledig in mijn waarde laat. Ze heeft mij geholpen mezelf te ontdekken, waardoor ik bewuster en zelfverzekerder kan functioneren in mijn functie en in het leven.

profile-pic
Astrid
planner in de zorg

Vera luistert goed en stelt ook de juiste vragen!

In het eerste gesprek vond ik het erg lastig en confronterend om met Vera te praten. Ik had een muur opgetrokken maar ze wist deze vakkundig weg te halen. Ik voelde me snel op mijn gemak! Ze wist precies waar ik mee zat, zonder dat ik veel woorden hoefde te gebruiken. Vera luisterde goed maar stelde ook de juiste vragen die me aan het denken zette. Met simpele tips heb ik meer controle over mijn gedachten en het daaropvolgende gedrag. Vooral de bewustwording was van grote invloed. Bedankt Vera!

profile-pic
Marleen
wijkverpleegkundige