Coachprogramma's


Verhoog vitaal leiderschap

Vitaliteitscoaching zet je in bij verzuim en gaat om persoonlijke vraagstukken van medewerkers op het gebied van stressklachten, burnout klachten, omgaan met acute of chronische ziekten, grenzen stellen, lichaamsgewicht, slapen, lichamelijke klachten, etc.

Versterk vitaliteitsthema's 

Er zijn 3 preventief gerichte individuele programma’s van 8 tot 12 weken: mentaal sterk, fysiek sterk en emotioneel sterk. De programma's zijn een combinatie van een aantal coachgesprekken, wekelijkse opdrachten met videotraining en een werkboekje specifiek gericht op het thema. men werkt in een leeromgeving.

Coach de coach

Een ondersteuningsprogramma waardoor de expertise ‘vitaal werken’ in het team zelf ontwikkeld wordt, met behulp van thema's met voorbereidingsvideo's en een trainershandleiding. er zijn per thema twee bijeenkomsten van een uur: stressreductie, gezond werken, vitale communicatie en samen leren. De vitaliteitscoach coacht op afstand de manager, coach of teamlid die de bijeenkomsten begeleidt.

Groei met elkaar

Een team groeit onder begeleiding van een teamcoach zodra vitaal samenwerken binnen het team vorm kan krijgen. Vitale communicatie en het gedrag van teamleden is hier de basis van. Het legt de focus op het ‘teamsysteem’ als geheel en de stappen die met elkaar genomen kunnen worden om vitaler te werken met elkaar.

Executive coaching

Executive coaching is exclusief voor directeuren, managers, leidinggevenden en zelfstandige ondernemers. Het leiden van een team, organisatie of onderneming is bij voorbaat een functie waar veel verantwoordelijkheid op rust.
If everyone is moving forward together,

 then succes is taking care of itself'

Henry Ford

wat zeggen anderen over onze coaching?


Vera luistert goed en stelt ook de juiste vragen!

In het eerste gesprek vond ik het erg lastig en confronterend om met Vera te praten. Ik had een muur opgetrokken maar ze wist deze vakkundig weg te halen. Ik voelde me snel op mijn gemak! Ze wist precies waar ik mee zat, zonder dat ik veel woorden hoefde te gebruiken. Vera luisterde goed maar stelde ook de juiste vragen die me aan het denken zette. Met simpele tips heb ik meer controle over mijn gedachten en het daaropvolgende gedrag. Vooral de bewustwording was van grote invloed. Bedankt Vera!

profile-pic
Marleen
wijkverpleegkundige

Ik heb geleerd om van mezelf te houden en ben veel vaker proactief!

Door de coaching heb ik nu een effectieve balans in mijn leven. Ik heb geleerd om van mezelf te houden en ben veel vaker proactief. Verder ervaar ik rust, nu is het niet meer belangrijk wat anderen denken, maar wat wil ik. Ik laat mij dus niet meer beïnvloeden door anderen. Ik maak veel meer gezonde keuzes in mijn voeding, hoe je het beste kunt omgaan met stress, en welke acties je kunt ondernemen om te zorgen voor een goede nachtrust. Ik kan nu het onderscheid maken tussen gezonde en ongezonde stress en daarin de juiste keus te maken. Het contact met Vera heb ik als zeer prettig ervaren, laagdrempelig, open, eerlijk en een gevoel van gelijkwaardigheid.

profile-pic
Jostha
Begeleider

De coaching is gericht op zelf verantwoordelijkheid nemen in grenzen stellen en leren hoe zij hun eigen vitale leiderschap kunnen versterken.

Wij kopen sinds twee jaar Vitaliteitscoaching en training in voor onze medewerkers bij Vitality-works. Onze professionals hebben een hoge psychische belasting doordat de problematiek van onze cliënten complex is. Bij het begeleiden van onze doelgroep kunnen onze medewerkers ook geraakt worden in hun eigen mentale en emotionele balans. In deze situaties zetten wij direct vitaliteitscoaching in voor onze professionals zodat zij proactief aan de slag kunnen met leren om zelf de balans te herstellen. De coaching is gericht op zelf verantwoordelijkheid nemen in grenzen stellen en leren hoe zij hun eigen vitale leiderschap kunnen versterken. Daarnaast bieden we ook preventief voor groepen medewerkers vitaliteitstraining aan waarin zij leren hoe zij hun fysieke, mentale en emotionele veerkracht kunnen versterken. Deelnemers en teamleiders zijn erg tevreden over de coaching van Vera. Medewerkers worden gemotiveerd om met bewustwording en reflectie aan de slag te gaan doordat Vera confronterende vragen stelt waar je ook iets mee moet. Ze daagt deelnemers uit om anders te denken en zelf je eigen verantwoordelijkheid te nemen voor de dingen die jij anders wilt in het leven. Medewerkers zetten serieuze stappen in hun vitaal leiderschap.

profile-pic
Jennifer Douglas
Opleidingscoordinator GWCA, Leger des Heils