Coachprogramma's


Verhoog vitaal leiderschap

Vitaliteitscoaching zet je in bij verzuim en gaat om persoonlijke vraagstukken van medewerkers op het gebied van stressklachten, burnout klachten, omgaan met acute of chronische ziekten, grenzen stellen, lichaamsgewicht, slapen, lichamelijke klachten, etc.

Versterk vitaliteitsthema's 

Er zijn 3 preventief gerichte individuele programma’s van 8 tot 12 weken: mentaal sterk, fysiek sterk en emotioneel sterk. De programma's zijn een combinatie van een aantal coachgesprekken, wekelijkse opdrachten met videotraining en een werkboekje specifiek gericht op het thema. men werkt in een leeromgeving.

Coach de coach

Een ondersteuningsprogramma waardoor de expertise ‘vitaal werken’ in het team zelf ontwikkeld wordt, met behulp van thema's met voorbereidingsvideo's en een trainershandleiding. er zijn per thema twee bijeenkomsten van een uur: stressreductie, gezond werken, vitale communicatie en samen leren. De vitaliteitscoach coacht op afstand de manager, coach of teamlid die de bijeenkomsten begeleidt.

Groei met elkaar

Een team groeit onder begeleiding van een teamcoach zodra vitaal samenwerken binnen het team vorm kan krijgen. Vitale communicatie en het gedrag van teamleden is hier de basis van. Het legt de focus op het ‘teamsysteem’ als geheel en de stappen die met elkaar genomen kunnen worden om vitaler te werken met elkaar.

Executive coaching

Executive coaching is exclusief voor directeuren, managers, leidinggevenden en zelfstandige ondernemers. Het leiden van een team, organisatie of onderneming is bij voorbaat een functie waar veel verantwoordelijkheid op rust.
If everyone is moving forward together,

 then succes is taking care of itself'

Henry Ford

wat zeggen anderen over onze coaching?


Ik vond het erg fijn dat Vera afwisselde qua methodes

Ik vond het erg fijn dat Vera afwisselde qua methodes. Daardoor was de coaching gelijk toepasbaar in mijn werkpraktijk. Tijdens de gesprekken was Vera niet alleen heel goed aan het luisteren naar mij, maar gaf ze mij ook nieuwe inzichten door theorie en huiswerk mee te geven. Verder is Vera erg duidelijk en eerlijk tijdens het geven van feedback en heeft ze me met haar coaching meer bewust gemaakt van hoe ik kan groeien in mijn persoonlijk leiderschap.

profile-pic
Roanne
Mentor en groepsbegeleider

Er is een deur voor mij opengegaan en ik voel mij ook een ander mens

Zowel op mijn werk als in mijn persoonlijke leven ervaarde ik moeilijkheden in het aangaan van relaties en mezelf durven zijn in die relaties. Door Vera’s openheid, warmte en de vragen die zij stelde kwam ik tot belangrijke inzichten van mezelf. Ik vond het moeilijk om geconfronteerd te worden met negatieve patronen en gedragingen van mezelf. Elke sessie weer gaf Vera mij het gevoel dat die er mochten zijn en belangrijker nog: dat ik er mocht zijn. Door haar kennis en gerichte vragen ben ik zoveel meer te weten gekomen over mezelf. Er zijn ook wel momenten geweest dat ik het traject lastig vond. Ik was er veel mee bezig in mijn hoofd en was me ineens bewust van al mijn gedrag. Vera heeft mij laten inzien dat er mogelijkheden zijn om vitaler te zijn en sterker in mijn schoenen te staan op zowel mijn werk als in mijn persoonlijke leven. Door haar gerichte coaching en opdrachten kon ik in de praktijk ook daadwerkelijk oefenen met het nieuwe gedrag. Er is een deur voor mij opengegaan en ik voel mij ook een ander mens.

profile-pic
Charissa
Begeleider, Leger des Heils

De coaching is gericht op zelf verantwoordelijkheid nemen in grenzen stellen en leren hoe zij hun eigen vitale leiderschap kunnen versterken.

Wij kopen sinds twee jaar Vitaliteitscoaching en training in voor onze medewerkers bij Vitality-works. Onze professionals hebben een hoge psychische belasting doordat de problematiek van onze cliënten complex is. Bij het begeleiden van onze doelgroep kunnen onze medewerkers ook geraakt worden in hun eigen mentale en emotionele balans. In deze situaties zetten wij direct vitaliteitscoaching in voor onze professionals zodat zij proactief aan de slag kunnen met leren om zelf de balans te herstellen. De coaching is gericht op zelf verantwoordelijkheid nemen in grenzen stellen en leren hoe zij hun eigen vitale leiderschap kunnen versterken. Daarnaast bieden we ook preventief voor groepen medewerkers vitaliteitstraining aan waarin zij leren hoe zij hun fysieke, mentale en emotionele veerkracht kunnen versterken. Deelnemers en teamleiders zijn erg tevreden over de coaching van Vera. Medewerkers worden gemotiveerd om met bewustwording en reflectie aan de slag te gaan doordat Vera confronterende vragen stelt waar je ook iets mee moet. Ze daagt deelnemers uit om anders te denken en zelf je eigen verantwoordelijkheid te nemen voor de dingen die jij anders wilt in het leven. Medewerkers zetten serieuze stappen in hun vitaal leiderschap.

profile-pic
Jennifer Douglas
Opleidingscoordinator GWCA, Leger des Heils