januari 15

Acceptatie van emotie

0  comments

Label een emotie als een signaal van je lichaam dat het iets ervaart, negatief, neutraal of positief. Accepteer wat je voelt in je lijf, ook al is het negatief. Hoe?
Laat het gevoel er ook gewoon zijn:

  1. Leg je hand op de plaats waar je stress of angst voelt
  2. Adem ernaartoe en voel wat je lijfelijk ervaart, dus de sensatie
  3. Al na een paar minuten wordt het rustiger in je lichaam

Emoties worden veroorzaakt door biochemische stofjes die aangestuurd worden door het brein. Dus als je geheel focust op de plek waar je je emotie voelt, lost de emotie op. Dit omdat de hersenen niet meer door een gedachte worden aangezet om stofjes aan te maken die het biochemische proces van de ‘emotie ervaring’ creëren.

Door gevoelens in je lijf te ervaren en deze toe te laten erken je jezelf. Besef dat we vaak meer last hebben van het wegdrukken en niet toelaten van gevoelens, dan van de emotie zelf. Dat komt omdat we geneigd zijn om geen negatieve gevoelens te ervaren.

Als we geen contact maken met dat wat we ervaren (voelen), dan gaan we een emotionele blokkade opbouwen. Met als logisch gevolg dat je je nog steeds ongelukkig voelt, omdat je lichaam niet meer kan ‘stromen’. Hierdoor komt je brein in een negatieve vibratie en creëert het vooral negatieve gedachten en gevoelens, dat resulteert in negatief gedrag. Je gaat bijvoorbeeld mopperen op je kinderen, op jezelf of op je partner of manager.

Doorbreek dit systeem door de situatie waar je bang, verdrietig of boos over bent voor je te halen en de emotie te verkennen zoals hierboven is beschreven. Laat het er gewoon zijn. Daarna vraag je jezelf: wat heb ik nodig? Bijvoorbeeld een kop thee, een bad of even iemand bellen.
Luister naar jezelf en doe wat belangrijk is voor jou. Je bouwt hiermee aan je eigenwaarde en dat maakt je positiever over jezelf.


Tags


You may also like

Energie tip

Energie tip

De essentie van transformatie

De essentie van transformatie
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!