december 1

De essentie van transformatie

0  comments

Transformatie is het loslaten van gewoontes, gedrag, en overtuigingen die jou beperken in het behalen van exceptionele resultaten in je professionele en persoonlijke leven. Het is die kleine stem in je hoofd, die iedereen heeft, die dominant wordt wanneer we voor een keuze staan om risico’s en acties te nemen die buiten onze comfort zone ligt. Bewustzijn van deze automatische gedachtestromen is essentieel om een andere keuze te maken dan je vanuit je automatische piloot zou doen. Alleen door te ervaren hoe het is om risico’s te nemen buiten je comfort zone kan je je beperkende overtuigingen omzetten. Vergelijk het met een achtbaan. Wanneer je eerst rustig om hoog gaat ervaar je spanning en angst omdat je zelf geen controle over de rit hebt, maar achteraf ben je altijd blij dat je het hebt gedaan.

Beperkende overtuigingen zijn een resultaat van de manier hoe we informatie interpreteren. Zo creëren we een bepaalde overtuiging. Het probleem ontstaat wanneer we deze overtuigingen gaan zien als de waarheid. Ik heb mezelf bijvoorbeeld aangeleerd dat bij het spelen van een wedstrijd of spel alleen de winst telt omdat winnen een goed gevoel geeft voor mijn ego. Zodoende ben ik nooit tevreden geweest als ik een spel niet won en speelde ik ten alle tijden fanatiek, wat door mijn medespelers niet altijd gewaardeerd werd.

Dit voorbeeld laat zien hoe gemakkelijk je automatische piloot aan de hand van je beperkende overtuigingen ons leven kan besturen. Zo leven we vooral door acties uit het verleden constant te herhalen. Kijk naar je relaties met je naasten, je werk en je gezondheid, wat zijn je resultaten van de afgelopen jaren? Hoe werkt jouw automatische piloot en door welke beperkende overtuigingen heb je je onbewust laten leiden waardoor je niet de resultaten hebt bereikt die je zo graag zou willen behalen. Transformatie is het doorbreken van deze beperkende interpretaties en overtuigingen om uiteindelijk nieuwe effectieve overtuigingen te creëren.

In de trajecten mentaal en emotioneel sterk wordt er actief gewerkt aan het in gang zetten van deze transformatie. Door het bewustzijn van de eigen automatische piloot en beperkende overtuigingen te vergroten wordt men gestimuleerd om actief keuzes te maken die buiten je comfort zone liggen. De ervaringen die je hierbij opdoet zijn cruciaal om uiteindelijk je diepgewortelde beperkende overtuigingen te transformeren.

Blog van Luc


Tags


You may also like

Energie tip

Energie tip

Acceptatie van emotie

Acceptatie van emotie
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!